DEMOKRASİ VE BARIŞ İÇİN…

TBMM ve Hükümetin askeri darbe ile devrilmesine, ağır aksak bile olsa işleyen demokrasimizi askıya almaya yönelik kalkışmayı şiddetle kınıyoruz.

Bu gelişmeden sonra yürütülen her türlü soruşturmanın evrensel hukuk kurallarına uygun, insan hak ve özgürlüklerini ön planda tutan, cadı avına dönüştürülmeyen, aydın ve demokrat kesime yönelik bir tasfiye operasyonuna yol açmadan, titiz ve adil şekilde yapılması beklentimizi tekrarlarız.

Yüksek yargı mensupları, HSYK üyeleri, hâkim ve Cumhuriyet savcılarına yönelik soruşturmaların yasalarda ve evrensel hukuk ilkelerinde belirtilen usulde ve hukuk içinde yapılmasına yönelik çağrımızı yineleriz. Hukuk, kurunun yanında yaşın yanmasına izin veremez.

2010 - 2014 arası dönemin mimarları olup hâkim ve Cumhuriyet savcısı kimliklerini kaybetmiş, eylem ve kararları ile hukuku hiçe saymış kişilere verilecek cevabın da kendilerince yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda şüpheli ve sanıklardan esirgedikleri hukuk içinde olması gereklidir. Hukuk, hukuk dışına çıkanlar için de en titiz ve doğru şekilde uygulanmalıdır. Yaşanan sürecin Cumhuriyet ve demokrasiye karşı bir darbeye dönüşmesine izin verilmemelidir.

Ortaya çıkan birlik duygusunun hukuk dışına çıkmaya değil tarafsız ve bağımsız bir yargı sistemi kurulmasına yol açmasını talep ediyoruz.

Birlikte, özgür ve barış içinde yasamak için demokrasiden ve hukuktan başka çare yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.       17.07.2016

YARSAV YÖNETİM KURULU