OVACIK CUMHURİYET SAVCISI MURAT UZUN İÇİN TAZİYE MESAJI

19.09.2012 günü menfur bir silahlı saldırıya uğrayan Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat UZUN yoğun bakıma alındığı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 20.09.2012 günü yaşamını yitirmiştir.

Bu olay, daha önce değişik vesilelerle çok defa ifade ettiğimiz gibi; adaleti sağlama adına görev yapan bir savcının görevini yaptığı için böyle haince bir saldırıya maruz kalması ve daha da önemlisi hakim ve savcılarımızın bu kadar korunaksız ve saldırıya açık olduğunu göstermesi itibariyle hepimizi umutsuzluğa sevk ve kahretmektedir.

Son saldırı da göstermiştir ki; maddi-manevi her türlü yoksunluğa rağmen hayatlarının hiçbir anında adalete hizmet etme bilincini kaybetmeden büyük bir aşk ve heyecanla çalışan değerli hakim ve savcılarımızın güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması zorunludur. Devletin ilgili birimlerinin, bu olayın yargı kurumu üzerinden tüm toplum ve devleti hedef aldığının farkındalığı ile hareket ederek hem faillerini bulma, hem de yargı mensuplarını hedefe almanın ve yargıya gözdağının olası en ağır bedelini ödettirmesi sorumluluğu bulunmaktadır.

Mesleğinin daha başlarında, genç yaşında görev şehidi olan savcımıza Tanrı’dan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır dileriz.

 

YARSAV YÖNETİM KURULU