6. Kuruluş Yıldönümümüzde Anıtkabir Ziyaretimiz

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat ARSLAN başkanlığında YARSAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve yargıç ve savcılardan oluşan heyet, Birliğin kuruluşunun 6. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. ARSLAN ve beraberindeki YARSAV heyeti, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada ARSLAN, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Yüce Atatürk,

Yargıç ve Cumhuriyet savcılarının ilk sivil meslek örgütü YARSAV’ın Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, 6. kuruluş yıldönümümüz nedeniyle; 100 yıl önce yaşadığımız maceralara çok benzeyen, ama senin olmadığın, en kötü senaryoya kendini hazırlayıp gerçekleştiğinde de en küçük bir duraksama göstermeyip tarifsiz mücadele gücünle varlık yokluk çizgisinden bir CUMHURİYET çıkardığın talihin, bize tekrar güleceğinden emin olamadığımız bir süreçte, aziz varlığına ve zamanla büyüyen değerine bir kez daha vurgu yapmak ve yolu yönü karışmışlara, bağımsız ve onurlu bir devlet duruşu nasıl olur diye soranlara Senin bayrağını yükseltmek için huzurundayız.

Tekrarları acı veren olaylar kısır döngüsünden sıyrılıp da gidişata baktığımızda, yasamanın çoktandır yaşadığı-kanıksadığı yürütme vesayetinin yargıyı da kuşatıp teslim aldığını, devlet yönetiminde akıl almaz telaş ve acemiliklerin sergilendiğini, hesabı hiç sorulmayacakmış gibi tüm yetkileri tek bir kişi ve otoritenin elinde toplama gayretkeşliğini yaşayan ülkemizde her şey yolunda imiş gibi dünyaya nizamat verme hayalperestliğini görmemek ve tam yüzyıl öncesinde ülkemizdeki manzara-i umumiyenin yine aynı olduğunu anımsayarak kahrolmamak elde değil. Bazıları yüzyılların birikimi kronik sorunlardan beslenen ve meşruiyet devşiren genç, heyecanlı ve acemi bir kadro, yine sözde özgürlük ve demokrasi bayraktarlığı, yine dostu düşmanı ayırt edemeyen ittifaklar, yine özde otoriterlik arzusu, güç zehirlenmesi, yine müktesebatı umursamayan, değersiz gören acelecilik ile maalesef yine çapından bîhaber hayalperestlik.

Bizi tam yüzyıl önceki maceranın sürüklediği yok oluştan savaş, işgal ve yokluklar sonrasında cennet gibi bir yurt ile tarih ve talihin pek nadir armağanı Sen çekip almıştın. Ama korkarım ki aynı talih ve tarih bize yeniden gülmeyecek ve sonu meçhul bir maceraya doğru sürüklenmeye devam edeceğiz.

Her şeye rağmen, YARSAV olarak, ülkemizde yaşanan-yaşatılan kaos ve keşmekeşe hukukun feda edilmemesi için sesimizi ve sözümüzü sakınmadan yükseltecek, bedeli ne olursa olsun hukukun üstünlüğü ve  bağımsız yargı idealinden vazgeçmeden, baskılara boğun eğmeden, hiçbir güce biat etmeden yolumuza devam edeceğiz.

Gösterdiğin yolda yılmaz bekçilerin olarak kalacağımıza söz veriyoruz. Ruhun şad olsun…”

 

Murat ARSLAN

YARSAV Başkanı