Ülkemizde basın özgür değildir! Yargı bağımsız değildir!, 08.03.2011

Kamuoyuna…
Susmayacağız…

İktidar çevrelerinin siyasi aktörleri ve bir kısım medya tarafından YARSAV’ın siyasi bir oyunun içine çekilmeye ve üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldığı, referandum sürecinde toplumsal kamplaşmanın aracı olarak kullanılan bazı argümanların yeniden sahneye konduğu,   bir soruşturmanın gizliliği açıkça ihlal edilerek ve kaynağı belli olmayan, sahibi meçhul değerlendirmelere dayanılarak, YARSAV’ı sindirmeye, hedef göstermeye çalışan malum koronun faaliyete geçtiği,  yargıyı her konuda suçlayanların da ele geçirdikten sonra söylem değiştirip,  yapılanları “yargı tasarrufudur” diye tanımladıkları ibretle izlenmektedir.

Evet! Sabahın şafağı, gecenin yarısı demeden, muhalif olduğunu varsaydığı herkesin üzerine hışımla giden, duruşma salonunda bulunanlar hakkında bile gözlem altına alma ve tutuklama kararı verdiren, susturmak istediği herkesi aynı çuvalın içine atıp, yakmaya çalışan irade aslında bir yargı tasarrufudur ve asla yaklaşan seçimlerle de ilgisi yoktur (!)...

Türkiye’de iktidar çevreleri “basın özgürdür, yargı bağımsızdır, ileri demokrasi vardır” diyorlar! O kadar ki bir kısım özgür basın, yürümekte olan ve yasaya göre gizli olması gereken soruşturmaların her aşamasını yayınlayacak, bir sonraki hamlesini bilebilecek, kimin tutuklanacağına işaret edebilecek kadar özgürdür!..

Şimdi biz doğrusunu ilan ediyoruz ki, aslında kral çıplak:

Ülkemizde basın özgür değildir! Yargı bağımsız değildir! Yapılanlar yargı tasarrufu değildir! Yaşadığımız ortam demokrasi değildir! Bir iktidar büyüğünün buyurduğu gibi “demokrasi de aslında sadece bir araçtır, amaç değildir” Gerçeklerin artık şifrelere ihtiyacı yok.  Bu bir anti demokrasidir, basının susturulması, yargının ele geçirilmesidir. Bugün yaşadığımız topyekun bir susturma dönemidir.

Ancak inanıyoruz ki bir gün bitecektir…..  8.3.2011

YARSAV YÖNETİM KURULU