Yargıç ve Cumhuriyet Savcılarının Can Güvenliği, 23.12.2010

Bugün (23.12.2010) sabah saat 11:00 sularında Kadıköy 2. Ceza mahkemesinde duruşma yapıldığı sırada jandarmalar arasında bulunan sanığa izleyiciler arasında yaklaşan bir kişinin silahla bitişik atış yapmak suretiyle başından ağır yaraladığı bilgisine ulaşılmıştır.

Bu olay Adalet Bakanlığı binasına Adalet Bakanı ve bürokratların güvenliği gerekçesiyle Yargıç ve Cumhuriyet Savcılarının ayrı bir kapıdan ve kimlik teslim etmek suretiyle girebildikleri gözetildiğinde, Adalet Bakanlığı binasına güvenlik kaygısı ile gösterilen duyarlılığın, adliyelere gösterilmediğini duruşma salonlarına dahi kişilerin ateşli silahla girilebildiğini ortaya koymaktadır.

Sık sık gösterişli “adliye-palaslar” yaptıkları yolunda açıklamalar yapan Adalet Bakanlığı çevrelerini adliyelerde güvenliğin sağlanması konusunda da aynı çaba ve duyarlılığı göstermeye ve bu konuda etkin önlemler almaya çağırıyor, yaşamlarına ve vücut bütünlüklerine yüksek saldırı riski altında görev yapan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.23.12.2010

YARSAV Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Emine Ülker TARHAN