YARSAV’IN YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı 03.11.2012 tarihinde, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde yapılmıştır. Genel Kurulumuzda, 13 kişilik Yönetim Kurulu üyeliği için 16 adayın yarıştığı, 556 üyemizin oy kullandığı seçim sonucunda YARSAV Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri belirlenmiştir.

Seçimler sonucunda; Murat Arslan, Leyla Köksal Tarhan, Oktay Aydın, Bülent Yücetürk, İbrahim Fikri Talman, Defne Bülbül, Kamil Çil, Kazım Uslu, Levent Ünsal, Süleyman Bozoğlu, Ayşe Çakırca Rutbil, Murat Durmaz ve Berrin Erdoğan´dan oluşan yeni Yönetim Kurulunun, görev dağılımını belirlemeye yönelik 04.11.2012 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda; Yönetim Kurulu Başkanlığına Murat ARSLAN, Genel Sekreterliğe Leyla Köksal TARHAN, Başkan Yardımcılıklarına İbrahim Fikri TALMAN, Oktay AYDIN, Bülent YÜCETÜRK, Defne BÜLBÜL ve Saymanlık görevine ise Murat DURMAZ seçilmişlerdir.

Yargının gerçek anlamda bağımsız olduğu ve en küçük bir kuşkuya yer vermeyen güven adresi olarak kabul edildiği, hukukun üstünlüğünün hem sistem ve hem de toplumsal planda temel değere ve kültüre dönüştüğü, hukukun güvencesinde öngörülebilir bir gelecek duygusunu sürekli taşıma şeklinde, uygar dünya için çoktan beri geçerli olan hakka yurttaşlarımızın da sahip olduğu, meslektaşlarımızın adaleti kendi içinde tesis etmiş bir kurumun üyesi olarak adalet dağıtmanın haz, onur ve coşkusunu sürekli duyumsadığı bir dünya için, ancak bunun kolay olmadığı bilinci ile, yenilenmiş irade, umut ve heyecanımıza sığınarak tekrar yola çıkıyoruz. Yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak .... yürekten gülerekten yürüyoruz...

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YARSAV YÖNETİM KURULU

 

Yarsav Başkanı Murat ARSLAN´ın genel kuruldaki konuşma metni için tıklayınız.