YARSAV 5. Yıl Etkinliği İçin Çağrı-02 Mayıs 2011

ÇAĞRI

Merhaba Arkadaşlar,

YARSAV 5. yaşını dolduruyor. Birlikte var ettiğimiz ve güçlendirerek daha nice 5 yıllara taşıyacağımız YARSAV´ın 5. yılını birlikte kutlayacağız. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda yargıç ve savcıların anılarından ve hayata dair küçük öykülerinden oluşan bir kitabı da kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyoruz. Neden mi?

Son zamanlarda, belki uzunca bir süredir hak etmediğimiz bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bunda bizim de payımız yok demeyi çok isterdim. İşimizi yapmaya öylesine kaptırdık ki kendimizi, etrafımıza örülmekte olan ateş çemberini fark edemedik. Kendi küçük, aslında kocaman dünyamızda yaşayıp gidiyorduk. Bizi kim biliyor tanıyordu, birlikte var olduğumuz halkımız. Evet birlikte var oluyorduk onlarla, en yalın halleri (bu yalın halin içinde her türlü insana dair kötülük halleri de mevcuttur) ile karşımızda bizden sorunlarına çözüm istiyor adalet arıyorlardı. Biz de o adaleti sağlamaya çalışıyorduk.

Biz halkımızla birlikte halkın bir parçası olarak başka bir hayat yaşarken; yaşadığımız hayat birilerinin hain planlarında başka biçimlere evriliyor ve medya aracılığı ile servis ediliyordu.  Açık oturumlarda, söyleşilerde, köşe yazılarında masaya yatırılıyorduk. Bu karalama kampanyaları meyvelerini verdi, yeni HSYK’mız!, yeni Yargıtayımız!, yeni Danıştayımız! ve yeni Anayasa Mahkememiz! oldu. Yargıyı hızlandıracak, sihirli değnek misali yasalarımız oldu.

Anlatılanlar biz miydik, son bir yılda yaşanılanlar bizim eserimiz miydi, çalışmayan, yanlış karar veren duyarsız duygusuz yargıç ve savcılar mıydık? Gerçekten biz kimdik?

Anlatacağız. Yaşadıklarımızı en çıplaklığı, en sıcaklığı ile paylaşacağız. Biz halkın içindeyiz, biz millet adına karar veriyor, hem bu milleti oluşturan halka dokunuyor, hem de halkın ta kendisi oluyoruzu anlatacağız.

Öykülerimizi anlatacağız, insanca öykülerimizi.

Kurullar, kurallar, müfettişler, terfiler vb. kaygıları içinde barındırmayan öyküleri.

Gerçek yargıç, savcı öykülerini,

Halka dokunma öykülerini,

İçimizi acıtan öyküleri,

Mutluluktan uçtuğumuz öyküleri,

İşimizi yapmanın gönenci içinde olduğumuz öyküleri,

Uykularımızı kaçıran öyküleri,  

Iskaladığımız hayatın öykülerini,

Ne işe yarayacak bunlar derseniz, adalet dağıtmaya gönüllü bizleri tanıyacaklar, kendilerinden hissedecekler,

Ezber bozacağız belki de.

Var mısınız arkadaşlar,

Var olma mücadelemiz belki de bu yollardan geçecek.

Haydi kaleme kağıda sarılalım demeyi çok isterdim, haydi bilgisayarların başına, soğuk tuşlardan el yakan öykülere...

             

NOT: Yazılarınızı 31.05. 2011 tarihine kadar  posta yoluyla dernek merkezine ya da E-Posta yoluyla aşağıdaki adreslere gönderebilirsiniz.

YARSAV Atatürk Bulvarı 143/17 Bakanlıklar-Ankara

[email protected]
[email protected]
[email protected]